Dag 05 – Vad är kärlek?

Svår fråga men ändå inte tycker jag.
Kärlek är kärlek helt enkelt. Den kommer i så många olika former. I mitt fall är det kärlek till familjen, kärlek till vänner, kärlek till husdjur, kärlek till musiken och så klart, kärlek till pojkvännen. De är de dominerande kärleksformer som finns i mitt liv.
Jag kan gott säga att jag älskar att känna kärlek! Både att älska och att bli älskad.
Att känna att man kan lita på någon så fullständigt och göra sig så sårbar som det innebär att älska någon och veta att den kärleken är besvarad är en underbar känsla.
Ibland har jag bara stannat upp och funderat på hur man kan känna så mycket kärlek utan att explodera? För det är det jag gör, jag känner så mycket kärlek, just i detta nu för min pojkvän, att det är helt otroligt att jag inte sprängs i atomer.

Det är viktigt för mig att vårda kärleken, jag vill visa på ett eller annat sätt att kärleken finns där, i presenter, i närhet.
Små saker som visar att just den personen är för viktig för mig för att få försvinna ur mitt liv.

-ALL YOU NEED IS LOVE ♥

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Till frukost åt jag gröt faktiskt.
Sen somnade vi om en timme och när vi vaknade åt vi pyttipanna till lunch för han skulle iväg och spela handboll och innebandy. Tyvärr blev det ändrade planer så vi satt och spelade NHL11 på playstationet i stället för handbollen. Men vi fick lunch i alla fall!
Till middag blev det en jäävla god kasslergratäng.
På kvällen till en film blev det ett glas julmust och lite chips.

SLUT!
(detta var då igår)

Madde ville se min klänning :)

Jag vet att jag har glömt att skriva nästa punkt på listan igår, men innan jag börjar med det ska jag visa Madde vad jag hade för klänning förra helgen :)


Det var den bästa bilden jag hade på klänningen och då fick rasmus följa med på köpet :P

Dag 03 – Mina föräldrar

Mina föräldrar. Mamma och pappa. Viktigast i mitt liv.
Under hela min uppväxt har jag alltid vänt mig till pappa om det har varit något speciellt. Han har varit min klippa, om jag har haft nåt problem har jag alltid gått till honom om jag har varit glad har jag vänt mig till honom, det är alltid han som jag sitter och berättar allt för. Han har varit min lärare, han har hjälpt mig med läxor i den mån kan han, han har berättat om historiska händelser, geografi, roliga historier och han har lärt mig att hålla fast vid lyckliga minnen och aldrig glömma vem man är eller vilka som är viktiga i sitt liv och inte ta dem för givet. Tyvärr är det just det jag har en tendens att göra ibland, ta de viktigaste personerna i mitt liv för givet och hade inte pappa påmint mig så hade jag fortsatt med det. Jag kan faktiskt inte med ord beskriva hur viktig pappa är för mig och när jag flyttade kändes det som att jag rev sönder både mitt och hans hjärta, för det har alltid varit vi som hållit ihop. Nu kan jag nästan inte skriva mer om pappa utan att börja gråta så jag går över till mamma.

Jag och min mamma har inte haft så bra kontakt med varandra. Hon har alltid varit väldigt praktiskt lagd och pratar inte mycket känslor. Jag är precis tvärtom, så det har aldrig blivit att vi har kunnat lära känna varandra in på djupet som pappa och jag. Det var inte ofta vi kunde hålla sams när vi väl började prata med varandra. När jag hade bestämt mig för att flytta blev hon en annan person. Vi började prata mer och mer med varandra och vi har kommit närmare varandra. Samtidigt som hon har blivit mer känslosam så har jag blivit mer praktisk. När jag flyttade kom jag helt plötsligt ihåg många småsaker som hon kunde säga till mig om hur man sköter ett hushåll, lagar mat osv. sånt som jag inte tänkte på medans jag bodde hemma. Allt sånt kom tillbaka till mig och jag upptäckte att även om jag inte tänkte på det då, hade det fastnat i mitt minne. Första gången jag ringde henne för att få ett recept till en maträtt jag saknade hemifrån var helomvändningen. Efter det har vi kunnat sitta i telefon i timmar och prata om allt möjligt, inte bara recept!

Jag älskar mina föräldrar och det är något jag aldrig har sagt till dem tillräckligt. ♥

Dag 02 – Min första kärlek

Haha ja...
Min första kärlek höll i sig länge, hela tre år. Det var i högstadiet, en kille som jag har gått i skola med sedan lågstadiet, kanske till och med förskolan. Han bodde inte långt från mig och vi gick samma väg hem varje dag.
När jag väl känner något så känner jag det starkt, väldigt starkt och det är väl därför som jag inte kunde släppa den här killen.
Han var med de killarna som gjorde mest väsen av sig i skolan, men han gjorde inte mycket väsen av sig själv utan höll sig i bakgrunden av deras jävelskap som retade gallfeber på lärarna. Han var lite rockig av sig och hade alltid på sig bandtröjor.
Jag kom ihåg att varje gång han gick förbi i korridoren viskade vännerna till mig att han var på väg så jag kunde titta haha! Så himla.. jag vet inte.. flickigt eller nåt!
I nian när balen var önskade jag så starkt att han skulle fråga om jag ville gå på balen med honom, men det hände ju såklart inte.
Det kändes som att jag skulle explodera av alla känslor jag hade.
En snöig dag efter skolan bestämde jag mig för att berätta hur jag kände, även om det inte fanns en chans i helvete att han skulle besvara dem, men jag behövde berätta.
Så en kompis väntade med mig på att han skulle sluta, så skulle jag gå fram till honom och spilla ut mina känslor. Till slut slutade han och vi såg honom närma sig platsen vi stod.
Han närmade sig, han var där och han försvann.
Och jag stod som fastsvetsad på platsen där jag stod.


boomerang

är den bästa TV-kanalen för tillfället. Där visar de alla gamla barnprogram som man kommer ihåg sen man var liten! I alla fall jag, som satt klistrad vid den då aktuella kanalen: Cartoon Network. Mamma sa alltid att jag skulle få fyrkantiga ögon om jag kollade för mycket på TV. Det fick jag inte alls det! Gasögon dock, men jag vet inte om det är relaterat.

Just nu tittar på jag familjen Jetson och sen kommer Top Cat. Jag kommer sitta fast här idag!


min nya dator

När jag skaffar en ny dator ska jag ladda ner Spotify till den.
Har ni sett datorn jag vill ha?
Klart ni inte har, jag hittade den på Mediamarkt igår.



Den blå var inte så fin på riktigt, den var ljusblå.
Jag vill helst ha en röd. :)

Dag 01 – Om mig

Jag har svårt att berätta om mig själv. Antingen blir det två korta meningar där jag sammanfattar allt eller så blir det en roman. Jag kan ju försöka få ihop något mittimellan.

Jag heter Cassandra och har haft cirka 700 olika smeknamn i mitt liv. De vanligaste är Käs, Cassie, Cassa, mongo, puppsi eller kinesflicka, det är inte ofta jag blir tilltalad med mitt riktiga namn.
Jag är född sent på året så jag är fortfarande 19 år och ska fylla 20 om mindre än en månad.
Min mamma är från Filippinerna, så jag är halvfilippinska.
I augusti lämnade jag min stad, min familj, min katt, min släkt och mina vänner och flyttade ner till Göteborg för att hitta jobb.Och för att slippa distansen mellan mig och min kille sedan tre år tillbaka. Något var tvunget att göras, antingen fortsätta med distans och i ärlighetens namn, det funkar inte i all evighet, så jag tog steget att flytta. Hittills har det gått bra, i alla fall på förhållande-fronten, mindre bra på jobb-fronten, för mig! Det är han som drar in pengar och jag går hemma och leker hemmafru, inte roligt.

Jag är en blyg tjej, som jobbar med att få bort blygheten och det funkar ganska bra. Jag har ganska lätt att slänga ur mig sarkastiska kommentarer så vissa kan nog ha lite svårt att trivas i mitt sällskap, men de som gör det bevisar att de har samma komiska läggning som mig och då kan det gå vilt till!
Jag älskar att sjunga och jag spelar gitarr, ingen stjärna på det, men tillräckligt för att man ska veta vad för låt jag plinkar på.

uhm... jag antar att det där har sammanfattat ganska bra vem jag är. :)

Lista

Jag hittade en rolig lista på Maddes blogg. :)

Dag 01
– Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Nu ska jag fasenimig uppdatera!

Jag har haft den överlägset bästa helgen på väldigt länge!
Det började egentligen i fredags då jag fick provjobba på en restaurang med karaoke, de sökte en karaokevärdinna och jag sökte tjänsten. Kom dit på intervju och fick provjobba två timmar senare. Det var alldeles otroligt jävla roligt, inte ett jobb, bara ett nöje. Kom hem klockan två på natten.

Lördag:
Vaknade åtta och hade då fått typ 3 timmar sömn, men det gick inte att sova för älskade pojkvän fyllde 20 och jag var bara några timmar ifrån att träffa mina älskade vänner! Upp åtta, frukost på sängen till fredrik med tillhörande presenter. Redan där kände jag på mig att detta skulle bli en bra dag, vi gav honom ett playstation 3 och från min familj fick han en klocka. Han var sjukt glad haha! Senare åkte vi och hämtade johanna, christian och emma. Vad fredrik inte hade en aning om var att jag och rasmus hade planerat hans födelsedag i hemlighet i en vecka innan ungefär, och alla visste om vad vi skull göra, utom fredrik. han var lite pissed där på förmiddagen för han trodde inte att vi kulle göra annat än sitta och titta på tv hela dagen när han fyllde år. Men planerna var att rasmus skulle komma till oss och fira fredrik vid fyra, äta middag, dricka öl och så.. Efter en stund kom tobbe dit med sin bil och ville att de skulle ut och sladda med den, så killarna åkte ut och lekte med bilen och så fort dörren slog igen efter dem sprang vi tjejer till varsin spegel för att fixa oss. Nästa steg var att åka och bowla och träffa tre kompisar till på bowlingen. Så tobbe, rasmus, fredrik och christian åkte till bowlingen innan och carina skjutsade in oss tjejer senare. När vi väl kom fram till bowlingen sken min pojkvän, bokstavligt talat. Han såg så sjukt lycklig ut och attackerade mig med pussar! Jag ville bara explodera av lycka och var så jävla stolt att allt hade gått så smidigt! Var övertygad om att han skulle misstänka nåt och att nån/några skulle råka försäga sig, just för att vi var så många som visste om allt bakom hans rygg! Men alla var helt tysta om det och det gick så jävla bra! Efter bowlingen gick vi ut på krogen, jag fick äntligen gå på sticky fingers, har hört så mycket om stället men aldrig vart där själv. Det var kul, tre våningar!! Sjukt lyckad kväll. Synd bara att kameran dog halvvägs in på kvällen, SUCK. TUr att emma hade sin kamera med sig :)

Söndag:
Idag blev det släktkalas så mina vänner fick träffa hans släkt också! Efter att vi suttit där och ätit lite med dom så åkte vi på Jul på Liseberg. En julmarknad på Liseberg. Det var jättefint, med massa ljus och julgrejer. Synd att det var så sjukt kallt bara.

På måndagen åkte de hem och nu de senaste dagarna har jag gjort i stort sett ingenting...

Nu har jag uppdaterat lite och jag har så mycket PMS så jag blir galen! Blir sur för minsta lilla och sen får jag dåligt samvete för att jag blir sur och ser att fredrik måste gå på tå runt mig för att inte göra mig mer irriterad och då blir jag ju irriterad för att han inte kan beté sig som vanligt runt mig. gaah ond cirkel! Jävla skit.

17 nov

Satt och kollade biljetter hem över jul och nyår och kan konstatera två saker:
1. Tågbiljetterna är sjukt dyra.
2. SJs hemsida tycker inte om mig. Det "uppstår ett tekniskt fel" så fort jag klickar på nåt. Gah.

Men på ett eller annat sätt ska jag ta mig hem, no doubt!

Idag har jag gått runt och sökt jobb, sökte bl.a. på Kexfabriken, hur jag nu skulle kunna klara av att jobba där med alla kakor!! Well well, jobbsökandet gav inte mycket så jag åkte hem och lagade middag, köttbullar! mm..

Nu räknar jag bara ner tills lördag!! Kommer bli så roligt!!

Jakt

Fy vad tråkigt!!!! Sitter och kollar efter en dator lite smått, bara för att få ett hum om hur mycket de kostar på ett ungefär. Jag vill ha en liten mini-PC för de är så söta, en röd vill jag ha. MEN DET FINNS INGEN! De finns ju bara i svart, vit och rosa, hur kul är det liksom... En röd, en RÖD vill jag ha!! Buhu.. Ja, den ska väl vara bra också och så, men det tar vi sen.

BARA DEN ÄR RÖD.

Inception

Mannen bjöd på bio igår och äntligen har jag sett Inception! Och vilken film, helt otroligt bra. jag hade förväntat mig att den skulle vara sådär, bara för att man har fått höra av alla att den ska vara så bra, men nej nej. Var helt stel efter de två och en halv timmarna filmen var. Fullsatt biosalong efter att den gått fyra månader liksom! Det är inte dåligt.
Jag rekommenderar den starkt. :)

Från det ena till det andra, det är ett tag tills jag fyller år, men jag har redan gjort en önskelista. Vill ni se? ni har inget val!

- Extern hårddisk. Min dator har bara 9, 2% batterikapacitet kvar. Jag tror inte den överlever många dagar till.
- Ny laptop. Hehe.
- Parfym.
- De cpsnygga skorna på Deichmann sko. Jag vill att de ska bli mina! I WANT. BAD.
- Strumpor.
- The host. En bok alltså. :P
- Spabehandling.

Denna lista ska jag printa ut och fint lägga på käre pojkväns kudde en dag. :D

det är dåligt väder ute

Jag klurar på julklappar... Pappas är klar och mammas är klar, så då har jag kvar timothys, fredriks och hans föräldrar.. Jag vill heller inte gå ut på stan och leta efter nåt, för då känns det inte som om jag har lagt ner så mycket känsla i det. Kanske för tidigt att börja fundera på julklappar, men jag vill vara ute i tid! Säger jag, som har pojkväns födelsedag nästa vecka och fortfarande inte köpt en present hehe..

Inte gjort nåt speciellt alls, dåligt väder ute blablabla, ja... Nästa vecka kommer två av mina tjejer hit!! Plus en tillhörande pojkvän, det kommer bli så roligt!! Åh vad jag längtar, min hjärna är helt konstig och blandar ihop allt, alla dagar, alla tider och grejer haha! Så glad är jag.

Ja.. jo.. Jag skulle vilja ändra utseende på bloggen nu men jag vet ju inte hur man gör, kanske min personliga bloggdesigner har lust att hjälpa mig? Julia? Läser du? :D

Vad var det som nyss hände?

Det enda jag skulle göra var att spela upp musiken jag har på datorn för att underlätta min städning. Nu har jag suttit här i snart en timme, vid facebook och läser bloggar! Alltid samma gamla visa.

Medans jag ändå är här kan jag ju uppdatera lite. Jag har inte suttit vid datorn så mycket eftersom den är kopplad till tvn, så vi ska kunna se Big bang theory, absolut bästa serien! De senaste dagarna har jag jobbar faktiskt, riktigt nice, idag är jag ledig och kommer vara fram tills 19e december så det är bara att fortsätta med mitt jobbsökande.

Igår började det snöa. Och snöa. Och snöa. HALLÅ jag är i Göteborg?! Det snöar inte här, har alla inbillat mig. Carina kom in i vårat rum igår morse vid halv sex och sa att det var snöstorm ute. Jag var, som vanligt, halvt medvetslös och trodde att jag hade hört fel, så jag somnade om. När jag vaknade senare och skulle till jobbet, tittade jag ut genom fönstret där jag kan se min lilla bil och såg inte min lilla bil längre. Det var en snöhög. Jag ville gräva ner mig nånstans för jag visste att är det snö här uppe, är det snöslask nere i de centralare delarna av göteborg. F*CK. För snöslask blir ju som ni vet is om det fryser på. Jag kände bara att jag ville gå till grannen och be honom om skjuts till busshållplatsen. Men jag höll mig till min bil, gick ut, borstade fram den (i min fina outfit till jobbet) och brummade iväg. Som tur var så var det inte så hemskt, varken dit eller hem.

Idag ligger snön fortfarande kvar och jag hade planerat att åka till arbetsförmedlingen och fylla i min närvaro-lapp, men jag ska nog prioritera städningen. Har till och med gjort en lista över vad som ska göras! Ja, så mycket är det att göra.

hem&villa

idag har vi varit på hem&villa-mässa på svenska mässan här i göteborg. Det var roligt och det fanns hur mycket som helst att titta på! Allt möjligt till hemmet, fullutrustade kök, badrum etc. Fick lite idéer till hur mitt framtida boende ska se ut. :) Jag smakade även den absolut godaste godisen nånsin: Nougat med pistasch, MUMS! Det vattnas i munnen på mig när jag tänker på den!

Sitter nu och tittar på mannen när han springer upp och ner i trappan vänder upp och ner på sin låda med små grejsimojser till datorn och klurar. Vi ska nämligen se How to train your dragon som han har på sin dator, som han har lagt över på usb, som ska in i min dator, som genom en sladd ska visas genom tvn, som han har upphängd på väggen. Alltså får tjocksladden inte plats mellan tvn och väggen, och den mindre sladden han hittade passar inte till min dator. Haha dead end. men att se han klura ut lösningar är nästan nog med underhållning. Nästa gång han springer upp i trappen hoppas jag han har tagit med sig knäckglassen till mig! yummie. Behöver kyla ner munnen efter den sjukt starka thaimaten vi köpte hem till middag!

uppdatering, 3 nov

Nu har det gått några dagar sen jag skrev igen.
På de dagarna har jag hunnit med att ÅKA HEM TILL SUNDSVALL NÅGRA DAGAR! TJOHO! Det var alldeles underbart att komma hem några dagar, känna igen sig i staden, ta bilen vart man vill, ja slippa vara rädd att hamna vilse helt enkelt. Familjen hade ingen aning om att jag skulle komma hem, det var bara johanna som visste att jag skulle komma. När jag klev in genom dörren hemma skrek jag HEJ NU ÄR ER FANTASTISKA DOTTER HEMMA! Blev det knäpptyst i köket och jag fick ingen större respons när jag uppenbarade mig i köket. De var helt chockade haha! Dagarna har spenderats med familjen, på stan, på Birsta och slutligen träffade jag mina görls kvällen innan jag skulle åka tillbaka till gbg. Underbart var det, trots att jag var så dum att jag smällde i mig nästan en liter glass. Jag har nog fortfarande inte fått den förbannade glassen ur systemet än!
Lördag åkte jag hem, tog med mig bilen, pappa och timothy. Det känns så skönt att ha min lilla bil hos mig igen! Pappa och timothy åkte hem igen på söndag kväll, men under dagen åkte vi runt på en massa marknader som carina bara hade hört talas om men aldrig besökt! Vi lovade varandra att åka dit igen, de håller på hela året och det fanns ALLT. Hur kul som helst. :)
Måndag, jobb. Tisdag, jobb. Idag onsdag är jag ledig, så jag tänker passa på att göra lite vårrullar det är slut i frysen och det går ju inte för sig! Imorgon, fredag och lördag jobbar jag igen, det känns skönt :)

Och det är ju 3 november idag hihi! tre år och tre månader med älskling, i still love him like crazy ♥

RSS 2.0