Minispa





Igår (lördag) var vi ensamma hemma, så jag tänkte ta mig ett bad i bubbelbadkaret! Huur skönt som helst med massa skum, och så slår man igång bubblorna så det blir ännu mer skum och samtidigt massage! Riktigt litet minispa. Gjorde en ansiktspeeling på farinsocker och olja och tog fram min peelingtvål till resten av kroppen. Så len och fin jag blev! Sartade den inbyggda radion och lyssnade på Bandit rock, sjöng med till Metallica, Mustasch, Volbeat.. Ah, lycka. Det är avslappning för mig, att kunna sjunga med i låtarna jag hör! Tog med mig Eclipse i badet också och läste nåt kapitel.

Ibland är livet skönt. :)

"nyttiga" Cupcakes

Cupcake-creating!


Fika till Doobidoo, cupcakes med fruktbitar på!

what?

vad betyder den lilla almanackan bredvid rubrik-rutan? har den varit där länge? Eller är det bara jag som inte har sett den förrän nu?

Nu tänker jag dekorera mina muffins lite. Tänkte göra hockey-cupcakes igår eftersom timrå spelade mot frölunda. Så grön/röda muffins för frölunda och röd/vita till timrå, men muffinsarna vart inte riktigt som jag ville. Helt sjuka vart dom, jag har aldrig misslyckats så grovt med muffins i hela mitt liv! Pretty förnedrande. Därför gjorde jag ett nytt försök med ett annat recept (receptet till de gamla muffinsarna har jag slängt åt helvete) idag och dessa ser faktiskt ut som muffins, så de blir dekorerade ikväll som vi ska äta till Dobidoo. :)

Men first thing's first! Jag måste irritera min käre pojkvän som sitter och spelar World of Warcraft, tror jag. Jag tänkte att jag kunde skaka om stolen han sitter i, kittla honom på kinden med mina ögonfransar, strippa. Men om min irritationsstrategi ska funka får jag nog ta och sätta mig på tangentbordet. Alternativt slå av skärmen, HAHAHA vad skoj det hade varit. :) Nej vad elakt.

multitasking á la housewife

Jag är ju som jag är, stressar med allt i sista sekunden! Idag klev jag upp tidigt, och vad gjorde jag? Låg i morgonrocken och läste i nån timme, ringde Dressmann utan nåt speciellt resultat. Satte mig framför tvn med frukost. Satt i en timme och väntade på en gammal Top Model-repris, fortfarande i morgonrock.
Slut på Top model, då gick jag och duschade. Klockan var nästan halv tre när jag var klarduschad och då kom jag på att jag skulle dammsuga.
Och baka muffins.
Och laga mat.
Resten av familjen skulle vara hemma och hungriga vid fyra. Såå det var bara att sätta igång! Där kom multitaskingen in. Jag började baka och när första plåten åkte in i ugnen slängde jag in en tvätt i tvättmaskinen och började dammsuga. När andra plåten åkte in i ugnen fortsatte jag dammsuga klart, och började med maten. I samband med matlagningen plockade jag ur andra plåten ur ugnen, hängde upp tvätten, vek alll torr tvätt som hängt ett tag och dukade.
Och jag blev klar kvart över fyra! Stolt var jag.
När kom då alla hem? Fem. FEM! 17.00!!

Jag hade ju kunnat slappa mycket längre...

det där gör jag inte om i alla fall

Nej att blogga från mobilen var ingen höjdare haha. Men var så nyfiken om det skulle funka och ja. Det gjorde det väl. Två gånger, haha.
Ja, inte så mycket att uppdatera om direkt. Första snön föll idag! Det blev faktiskt ett vitt lager på tak, vägar, bilar, lekpark. Det försvann efter en kvart då solen kom fram dock.
Sitter nu vid pojkväns dator och utforskar spotify, nåt jag inte har! jag är nog den enda ungdomen i Sverige som inte har Spotify på sin dator haha..

Nu får jag ta och gå ner och kolla om köttfärsen har tinat så jag kan göra köttbullar. Lunchrequest from my working man. Jag fick också ett sug efter att göra cupcakes. Bara göra, inte äta!

Testing testing från mobilen. mongo att jag inte kan skriva nån annanstans än här...


Testing testing från mobilen. mongo att jag inte kan skriva nån annanstans än här...


helgen

uhh, det regnar och blåser storm ute. Jag hade behövt gå ut och komma till stan, men... Nej. Inte idag.
Helgen har varit trevlig, en sån helg jag skulle vilja ha mest varje helg! Lördag lurade vi som sagt med oss C ut på lite shopping/fönstershopping, sen stressade vi iväg till en bio, the last airbender. Svårt att stressa nån som inte har en aning om vad vi ska göra och varför det är brådskande! Filmen, var riktigt bra! Slutet var då lite konstigt tycker jag, men annars så!


jag vet inte vad anna anka har med the last airbender att göra, så ni får helt enkelt ignorera henne.

Ungen var grym ;) Det bästa? Vi såg den i 3D! Åh vad det var coolt, kalla mig barnslig men gud vad häftigt det var!
Det kommer dock inte bli lika häftigt när fredrik planerar att dra med mig på Resident Evil i 3D..
Jag kommer kissa ner mig. Alternativt trampa sönder 3Dbrillsen och gömma mig under min stol.

Efter bion gick vi på restaurang, en mysig avslutning på dagen. :)

Söndag bjöds vi på fika hemma hos fredriks farmor, mycket gott! Sen hem och äta middag lite fort och sen följa med fredrik och se när han spelade handboll. På morgonen hade han varit och spelat innebandy, som hans lag vann! Och nu var det alltså handboll och det syntes att han trivdes med att vara ute på planen. Det tror jag inte att hans motståndare gjorde dock, hihi, vilket monster till karl jag har! Skrämmer alla :D Den matchen vann han och hans lag med, och han var nöjd att han fick in några mål och var delaktig till många. :) efter den vunna matchen åkte vi hem, tittade på Indiana Jones och jag förberedde hans lunch tills idag.

Och idag då? Inget. Som sagt så blåser det storm ute och det regnar så jag ska väl typ... Tvätta kläder eller nåt. Och ja, såklart, vänta på att Dressmann ska ringa och ge mig besked. Tror jag måste boka biljett hem snart också om jag inte vill att det ska bli sketdyrt.

working class hero

Sitter nu fullt påklädd och ser ut som en osyldig, söt liten flicka med rosett i håret och rosetter på mina nya knästrumpor. Vi väntar på att hans föräldrar ska komma hem så vi kan gå på bio! Vi ska se the last airbender, som jag har velat se!! Åh jag är glad.. Efter bion blir det middag på Spice, vad nu det är.. Det enda jag vet är att det är en restaurang med endast stark mat, kan bli mycket intressant!

voff voff säger vovven

Nu är jag inne på min andra dag av att göra absolut ingenting... Frustrerande! Har bara legat i sängen och läst Twilight som jag fick äntligen fick hem i förrgår. Men jag känner verkligen inte för att göra nåt! Jag skulle behöva städa rummet, skäms ju om nån skulle komma hit men ärligt talat, det är inte jag som förväxlar golvet med garderoben! Jag plockar upp mina egna saker, då får han med göra det ;)
Behöver tvätta kläder också, men det betyder att jag måste vika tvätten som hänger på tork (har gjort i tre dagar nu) hehe..

Och igår kom min saftiga räkning från Telia. 1333 :- låg den på. Jag avled. Sen började jag läsa igenom den och insåg att nåt inte stämde. på nåt vis har de sagt upp mina gratis sms, nåt de inte får göra utan att säga till mig eller hur? Så jag ringde såklart, förbannad som ett bi, in till Telia och ville få upprättelse! Det fick jag och Teliamannen kunde inte förstå varför det hade hänt. Ja, hm, varför klarar de inte av att göra sitt jobb ordentligt? Det sa jag såklart inte och allt löste sig. De drog av 400 :-, fortfarande en stor jävla räkning men det hade jag räknat med. I början av min flytt ringde jag hem från mobilen ganska mycket, vilket inte var det smartaste.

Nej nu får jag ta röven ur arslet och ta itu med lite sysslor innan resten av familjen kommer hem och ska ha mat!

Kyla vs. kyla

25 minusgrader och snöstorm kan jag klara av, men höst i Göteborg? Forget it.


Står och väntar på bussen med halsduken runt både huvud och halsen.

manicure

Fixade naglarna igår och det kändes så bra! Behövdes verkligen. För att ni ska få se skillnaden:

Före (eww):


Och efter:


Ser lite bättre ut!

tisdag, 12 oktober

Ny dag, återigen helt ensam i huset förutom en hund som skäller på snickarna hos grannen. Han gillar inte att de hamrar, hehe. Det finns inte mycket logik i den hunden!
idag tänkte jag gå ut på en promenad alldeles snart, komma ut i det friska vädret ähum. Igår var det en minusgrad när jag vaknade klockan åtta. EN MINUSGRAD. Helt insane.
Ska även fixa naglarna och måla på ett av mina nya lack, ville jag göra redan igår men det var för mörkt :(

Imorgon ska jag på arbetsintervju på Dressmann! En tillsvidare anställning, 3 månader och 20 h/veckan är garanterade, sen beror det helt på en själv hur mycket mer man vill jobba. jag jobbar gärna så mycket som möjligt! Den är tills i slutet på januari, så jag får försöka lösa det med ledighet runt jul och nyår med.. Hm..

alright, everything is alright since you came along

igår var jag då till arbetsförmedlingen och jag var nästan säker på att jag hade tappat bort mig helt, tills jag genom en plötslig ingivelse bara gick genom en liten park och i stort sett krockade med AF. Perfekt var det. Gick dit, fyllde i min lapp och gick sen runt på Backaplan i alla affärer och köpte sånt jag tycker jag behöver, hehe.


Jag tror nästan det är skadligt för min hälsa att gå i affärer själv, ofta jag köper nåt rosa liksom. Men igår tyckte jag faktiskt att det var ganska fint, och nagellacket och hårbandet har nästan exakt samma nyans, lite coolt.
Hårbanden, 25:-/st Glitter
Depend minilack nr 204, midnattsblått och skimrande, Kicks, 25:- (ta tre betala för två, awesome)
Depend minilack nr 201, rosa och matt, Kicks
Depend minilack nr 019, mörkrött och matt, Kicks
Lipgloss Passion Pink och Golden Pearl, 9:50 :-/st, H&M
Blusher Dazzling Peach, 49:50, H&M
(söta namn)
Pennvässare, 9:50, H&M

I AM THE BUDGET GIRL. Ingen lyx här inte haha.

10 oktober för er som inte visste det

Ja nu har helgen passerat utan mycket rabalder. Jag fick jobba igår, tre timmar, mycket uppskattat från min sida! Jobbade med helt nya människor som var väldans trevliga och välkomnande, kändes som om jag redan kände dem. Vi pratade på om både det ena och det andra och det kom fram att en hade gått på samma gymnasium som min bättre hälft! Dock kunde han inte placera honom riktigt, för det fanns sex stycken (!!) med samma namn just den årskullen haha! Verkligen ett sammanträffande. Vi lyssnade på pojkbandet Backstreet boys också, och det var väldigt nostalgiskt och ett rätt kul val att spela i en butik tycker jag! Hur som helst, mina tre arbetstimmar flög iväg och det skulle vara kul att jobba med dessa människor igen. :)

Idag skulle vi gå på en marknad i Angered (blatteland även kallat) inte långt härifrån, men det var inte mycket marknad. Tre stånd och en skum man med en tårt-hatt på huvudet. Vi gick och kollade i affärer i stället, bl.a. Deichmann sko och herregud vilka skor! Jag har börjat gilla stövlar mer och mer nu, såna som går till låren och utan klackar, och jag förbannar mina 1.55 metrar för med den längden kan jag inte ha såna stövlar. Då ser det ju inte riktigt klokt ut, ett par stövlar och ett huvud liksom. Nej, de som går till vaden ungefär är väl det högsta jag kan ha tyvärr... Såklart hittade jag en massa högklackade snyggingar med, och en väska som faktiskt hade ett överkomligt pris och åååh vad jobbigt. Det är tur att jag inte kan hitta tillbaka dit på egen hand!
Körde även moppe idag, kul var det! Det blir mindre och mindre läskigt nu haha.. Pojken körde efter mig med motorcykeln så det var bra mycket lättare att köra och svänga och allt! Problemet nu är att få upp den på stödet, då man måste stå och jucka och lyfta upp hela moppen, inte lätt! Den är ju tung... Tyvärr är det ett måste, går inte att bara luta den mot ett staket eller nåt för när den ska startas måste den kickas igång, vilket också är ett kapitel för sig.

Imorgon blir det en utflykt till arbetsförmedlingen, om jag hittar återstår att se. Om jag inte hittar får jag väl gå runt och köpa mig en massa saker på Backaplan, där jag kliver av, som tröst. Hä hä.

jag har inte mycket tålamod kvar nu

Kan inget gå som det ska?? Jag börjar faktiskt tappa tålamodet nu. Hur länge ska jag behöva vänta på ett telefonsamtal? Jag har ju till och med ringt upp, herregud... En hel dag till spillo.

Det var ju bra att ett annat Dressmann ringde och gav mig tre timmars jobb imorgon.

Less.På.Allt.Less.På.Allt.Less.På.Allt.

göteborgsk hemmafru

Ja vadå, det finns ju alla möjliga hemmafruar nu, så då kan väl jag också ta och starta en egen serie? haha!
Men faktiskt, det här med jobb verkar ju fan inte gå alls, sitter och väntar på ett samtal från Dressmann nu. Det känns som att jag har slitit häcken av mig för att få ett jobb, medan till exempel min karl får en månads jobb på en gång, och nu kanske förlängt tills årsskiftet. Min mamma har fått jobb, alla möjliga människor får jobb, men inte jag. HALLÅ, vart är rättvisan?!
Jag får ta och bli hemmafru och min karl får dra in pengar till hushållet. Det verkar vara det som jag är bra på. Igår bytte jag sängkläder, lagade mat och bakade bullar liksom. Och jag trivdes med det.


Jag?

väntan

Vad frustrerande, det känns som att allt står på Pause i mitt liv nu, att jag bara går och väntar på allt. Det jag gör är att gå ut och gå och att städa liksom. I och för sig, så har jag bara gjort det i tre dagar hittills, men det är tillräckligt! Nu väntar jag på att de ska ringa från Dressmann, jag väntar på mina framkallade bilder, jag väntar på mitt paket från Bokus och jag väntar på att min göteborgare ska komma hem från jobbet. Okey då, det är inte allt, men det är det mesta. Gaah, vill ju inte springa runt på stan heller, då blir jag ju av med pengar... Sen har jag ingen att springa runt på stan med. :(
Oh well, nu ska jag sluta vältra mig i självömkan!


Jag saknar Mallorca.

det var på tiden

Nu har jag äntligen klickat hem böckerna Twilight och New moon! Haha, köpte trean och fyran i somras, men så galen jag är i dom böckerna och att jag fortfarande inte har dom är ju fy skam! Så de ska komma inom 5-8 arbetsdagar. Sen väntar jag på att mina framkallade bilder ska dyka upp så jag kan köpa ett fotoalbum till dem så det ska pysslas och läsas en tid framöver, wiee glad flicka. :)

jag har kommit på vad man gör när man är arbetslös

... Man fördriver tiden med att gå ut och gå, tvätta kläder, plocka ur diskmaskinen och lyssna på massa musik! Dock är detta inget jag vill göra varje dag, det skulle vara kul att träffa människor faktiskt, och inte bara gå ut och gå mitt ute i ingenstans.
Men det är vad jag har gjort idag i alla fall. Nu vill jag ha mat.

boringtime

Nu blev det booring! Extrafilm.se är nog en av de segaste hemsidorna jag har träffat på. Fruktansvärt lång tid tar det för att vara en sida där man kan framkalla sina bilder! Jag ska framkalla bilder från Mallorca och göra ett eget album till det, vår första utlandsresa tillsammans. :) Kan vara ett mysigt minne att ha i ett album och inte bara i datorn, roligt att ta fram så folk kan titta i det och så :) Plockade lite snäckor och har kvar lite pysselgrejor som jag kan stoppa in i det också. Är man på pysselhumör så är man! Hoppas bara att det inte tar lika lång tid att få hem bilderna som att ladda in dom, då får jag dom nog inte före årsskiftet. Varför står det "Snabb inladdning" när det är allt annat än snabbt? Vilka tror dom går på det liksom?
Så nu sitter jag och ska fördriva tiden med något.. Tyvärr är min bättre hälft inget vidare sällskap, det var hans första arbetsdag idag så han är helt slut och ligger och snarkar i soffan bredvid mig. Undrar om han skulle bli arg på mig om jag skulle peta honom i näsan med en plastblomma så han vaknar? Antagligen, hihi... Frestande tanke.. hihi!

Jag har upptäckt att jag är en väldigt extrem när det gäller känslor. Jag menar, om jag är glad så är jag jätteglad, är jag ledsen blir jag jätteledsen. Älskar jag någon så är det fanimig kärlek på hög nivå och tycker jag inte om någon så, ja, är det inte kul. Exempel: jag älskar mina vänner så jag skulle nog kunna göra livet till en plåga för dem som gör illa mina vänner. Jag älskar min karl, obviously, och efter tre år så känner jag fortfarande lika starkt för honom som jag gjorde då, och lägg då på alla de djupare känslor när man släpper in någon i sitt liv så totalt som man gör i ett förhållande. I alla fall jag. Jag lessnar aldrig på att pussa på honom, eller krama honom. Jag tror inte jag någonsin kommer tröttna på det. Han är mitt craving! Han och choklad. Jag älskar min familj, jag skulle kunna släppa alla moraliska och etiska gränser för att göra det så bra som möjligt för min familj.
Tänk då när jag är mitt bland humörsvängningar och PMS? Allt blir ju om möjligt extremare!

Men nu får väl bilderna ta och bli klara, nu har jag till och med spillt ut mitt känsloliv här!

kanelbullens dag

Det har inte blivit mer jobb på Backaplan tyvärr, så jag har fortsatt att söka runt. Förra veckan åkte vi till stan för att jag skulle in på ytterligare ett Dressmann och lämnade mitt cv. Samtidigt fick jag lära mig vilka bussar jag ska åka för att komma in till stan och slutsats: denna stad är sinnessjuk. Man tar spårvagn/buss från ställe A till ställe B INOM centrum för att det är långt att gå. Helt sinnessjukt. Hemma går man genom centrum på fem minuter. Omställning I tell you. I alla fall, cv:t lämnades in men tyvärr fick jag inte pratat med butikschefen för hon hade gått för dagen. Så jag tog bussen in (helt själv) och pratade med henne och tydligen hade hon redan hört om mig, för butikschefen på Backaplan hade faxat mitt cv till henne och det var ju kul! Som att bli rekommenderad. :) Så på fredag skulle hon ringa mig och så får vi se vad som händer. När jag sen skulle hem tänkte jag att jag kunde gå till centralen i stället för att ta buss/spårvagn, för att lära mig hitta lite bättre. Dålig idé. Mitt lokalsinne är ungefär lika bra som på en stendöd kråka. Men jag fick ju se lite av stan i alla fall! Och jag hade ju mina riktmärken; så länge jag hade mycket folk runtomkring mig och jag kunde se spårvagnsrälsarna var jag inte helt fel ute! Funkade och till slut kom jag till centralen där jag lyckades tajma bussen alldeles perfekt. Efter den bussen måste jag ta ytterligare en buss för att komma hem, men den bussen går bara en gång i timmen och den såg ju jag då köra iväg när jag fortfarande satt på bussen från stan. Det var ju bara att vänta eftersom ingen var hemma. Så jag väntade. Och väntade. Och väntade. Till slut var bussen mer än 20 min sen, och jag hade suttit och väntat på den i ca en timme så jag började helt enkelt gå hem. Vid det laget visste jag att det var folk hemma och jag visste också att jag var så förbannat arg på bussar och väntande så att hade jag ringt om skjuts hade jag säkert börjat skälla på den som hämtade mig, utan anledning. Därför var en promenad en bra idé så jag kunde lugna ner mig lite. Fick dock inte gå långt innan pojkvännen ringde och frågade vart jag var, han skulle komma och hämta mig, men han mötte mig på vägen innan jag hann få ur mig var jag var så allt löste sig ganska bra ändå. :)

I helgen var det kalas, Carina fyllde år i tisdags, så i helgen blev det smörgåstårta och kladdkaka med daimgrädde. Med andra ord så måste jag desperat banta. Eller i alla fall sluta äta onyttigheter, nu känner till och med jag att jag blir lätt illamående av allt fett och socker och då har det gått långt! Men idag måste vi fira kanelbullens dag,(johannas favoritdag?:D) så jag får börja sluta äta bajsmat imorgon!

RSS 2.0